Sportmassage

MASSAGE

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Intuїtief wrijven we over een pijnlijke plek of een gespannen spier in ons lichaam. Een goed uitgevoerde massage is een weldaad voor lichaam en geest. Naast het feit dat massage als prettig wordt ervaren, heeft het ook therapeutische waarde. De stofwisseling in ons lichaam wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en bouwstoffen beter worden aangevoerd. Massage houdt ons lichaam in een goede conditie en kan de kans op blessures verminderen.

 

SPORTZORGMASSAGE

Sport heeft de laatste jaren steeds meer een populaire plek ingenomen in onze maatschappij. Naast het feit dat het aantal sportbeoefenaars toeneemt wordt ook steeds meer gepromoot om gezond en fit te blijven. Maar naast het bewegen en recreëren ook om eventueel prestaties neer te zetten. Dat wil niet zeggen dat de groep recreanten op een laag niveau sport of met een sterk verminderde intensiteit. Integendeel, vaak sport men zeer intensief waarbij men wel zelf wil bepalen wanneer, hoeveel en op welk niveau men sport.

 

PREVENTIE

Veel sportblessures ontstaan wanneer je te snel te grote prestaties wil leveren, omdat dan de spieren en gewrichten te zwaar of verkeerd worden belast.

Naast de normale sportmassage is Blessurepreventie zeer belangrijk. Vaak wordt er met beginnende klachten gewacht totdat het niet meer gaat. Vaak, en helaas, is het dan te laat en is het een begin van een lange periode van gedwongen rust. De blessures ontstaan meestal door overbelasting van spieren. Naast het behandelen van de klacht kijkt een sportmasseur ook naar andere zaken zoals houding, verhoudingen links/recht, functie testen spieren en gewrichtskapsel. En ook wordt gekeken naar belasting en belastbaarheid van de sporter. Een sport masseur heeft een groot dienstenpakket wat we globaal in drie onderdelen kunnen verdelen t.w; Voorlichting, adviezen en informatie.

 

SCAS-certificaat

Dus reden genoeg om een afspraak te maken. Feelright is SCAS gecertificeerd een keurmerk voor vakbekwame masseurs binnen de medische begeleiding van topsporters. Maar natuurlijk ook voor alle andere sporters die het TOP doen!!

 

manuele therpie