Aanpassing site

Site op bepaalde punten aangepast,  meer informatie en tabbladen zijn toegevoegd.

Nu kun je via “Referenties” aangeven wat je van mijn behandelingen hebt gevonden. Zodat ik deze op de site kan plaatsen en iedereen het kan lezen.

Daarnaast ook toegevoegd “aangesloten bij” met een rechtstreekse link naar beroepsgroep.

Ook suggesties zie ik graag tegemoet, want daarvan kan ik alleen maar leren.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

2e International Scientific Meeting en Masterclass dry needling

1&2 december wordt het 2e internationale wetenschappelijke congres gegeven over Myofasciale Triggerpoint Therapie wereldwijd. Daar worden de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten worden besproken.

Ook is er de dag ervoor een Masterclass Dry Neelding van Jan Dommerholt.  De absolute top op het gebied van Myofasciale triggerpoint therapie

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoortsklachten

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten.  Dewze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het afweermechanisme reageert waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan producteren  hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepasssing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met  hooikoorts

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode [meerdere weken]. Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en minder medicijnen nodig hebben.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Herzog Sportcompressie producten

Vanaf heden kan men bij Feelright ook Herzog compressie producten aan laten meten en bestellen.  Met deze producten kan men plezierig sporten.

Een goed aangemeten kous met de juiste compressie voorkomt veel narigheid. De bloedafvoer in het onderbeen (dus ook afvoer van afvalstoffen) verloopt daarmee beter. Om al bij de eerste signalen van overbelasting, pijnlijke en stramme kuiten, het ontstaan van echte blessures te voorkomen, of erger nog, dat er zelfs volledig gestopt moet worden met de training, is het raadzaam de Sport Compressiekousen van Herzog te dragen

De kousen zijn in verschillende uitvoeringen en in veel verschillende keuren.

Onder andere  Wit, Zwart, Blauw, Roze, Oranje, Groen en Geel

Minder spierpijn,  minder kuitklachten,  minder scheenbeenblessures,  minder kans op een zweepslag.

Aanmeten en bestellen is een persoonlijk iets en gebeurd daarom alleen op afspraak

 

Herzog herzog survival herzog wandel

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Spierknoopjes onderzoek Radboud

Behandeling van spierknoopjes effectief bij schouderpijn

 

Een therapie, gebaseerd op het behandelen van spierverhardingen, is succesvol bij schouderklachten. Dit blijkt uit onderzoek van de Groningse fysiotherapeut Carel Bron. Hij promoveert op 19 april bij het UMC St Radboud in Nijmegen op onderzoek naar de effectiviteit van de therapie.

Per jaar heeft twintig tot vijftig procent van de Nederlandse bevolking last van een pijnlijke schouder. De klachten duren vaak lang of komen snel en met enige regelmaat weer terug. Schouderpijn wordt meestal behandeld met pijnstillers, ontstekingsremmers, oefeningen, hormooninjecties of zelfs een operatie. Toch is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat deze behandelingen ook echt werken.

Opvallend is dat veelvoorkomende pijnlijke verhardingen van schouderspieren niet of nauwelijks als oorzaak van schouderpijn worden gezien. Begeleid door de afdeling IQ healthcare van het UMC St Radboud heeft fysiotherapeut Carel Bron onderzocht, of juist deze pijnlijke spierverhardingen een rol spelen bij schouderpijn. Deze zogenaamde myofasciale triggerpoints (MTrPs) zijn kleine plaatselijke verkrampingen in spieren, waardoor een pijnlijk ‘spierknoopje’ ontstaat. Deze spierknoopjes ontstaan door een of andere vorm van overbelasting en blijven soms lang bestaan.

MTrPs blijken inderdaad een rol te spelen. Sterker nog; bij alle 72 patiënten met schouderklachten die Bron onderzocht, trof hij meerdere spierverhardingen aan in de schouder. Deze spierverhardingen zijn betrouwbaar vast te stellen door met de handen te voelen (palpatie). Bron stelt dat palpatie van MTrPs in schouderspieren een belangrijke aanvulling is op het lichamelijk onderzoek bij deze patiëntengroep.

Dat spierverhardingen niet eerder als oorzaak zijn onderzocht, schrijft Bron voor een deel toe aan de moderne medische technologie: “Wij hechten meer waarde aan beeldvormende technieken dan aan het lichamelijk onderzoek van de patiënt. MTrPs zijn niet of nauwelijks zichtbaar te maken met deze technieken. Alleen, we behandelen geen foto’s of scans, maar patiënten.”

Bron heeft het effect van een al langer bestaande therapie onderzocht, die bestaat uit een combinatie van massage- en rekoefeningen gedurende drie maanden. Door deze MTrP-therapie vermindert het aantal spierverhardingen, waardoor de pijn minder wordt en de patiënt weer beter kan bewegen. Deze therapie is relatief goedkoop en weinig belastend voor de patiënt. Volgens Bron moet palpatie van MTrPs worden opgenomen in het standaard lichamelijk onderzoek voor patiënten met schouderklachten. Hij is ervan overtuigd dat deze relatief eenvoudige techniek ook bruikbaar is voor klachten in andere delen van het lichaam.

Bron:  UMC  Radboud

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Hartchirurg onthult ware oorzaak hartkwalen

Wereldberoemde hartchirurg onthult ware oorzaak hartkwalen

De wereldberoemde hartchirurg Dwight Lundell heeft 25 jaar ervaring in zijn vakgebied, heeft meer dan 5.000 openhartoperaties verricht en moet nu toegeven dat hij ernaast zat. Op basis van de wetenschappelijke literatuur hield het medisch establishment altijd vol dat hartziekten het gevolg zijn van een verhoogd cholesterolgehalte.

De enige geaccepteerde therapie was het voorschrijven van medicijnen die cholesterol verlagen en een vetarm dieet. Gesteld werd dat een vetarm dieet zou leiden tot een lager cholesterolgehalte en dus minder hartziekten. Afwijken van deze aanbevelingen werd gezien als ketterij.

Aderwand

Enkele jaren geleden werd ontdekt dat ontstekingen in de aderwand de werkelijke oorzaak zijn van hartziekten. Langzamerhand vindt er een paradigmaverschuiving plaats.

De diëtaire aanbevelingen hebben inmiddels wel een diabetes- en obesitas-epidemie veroorzaakt. Ondanks het feit dat 25 procent van de bevolking dure statines slikt en dat veel vet is verdwenen uit ons dieet overlijden er meer mensen aan hartziekten dan ooit tevoren.

Uit de statistieken van de American Heart Association blijkt bijvoorbeeld dat 75 miljoen Amerikanen momenteel lijden aan hartziekten en dat nog eens 20 miljoen diabetes hebben. De patiënten worden bovendien steeds jonger.

Natuur

Zonder ontstekingen in het lichaam zal cholesterol zich nooit ophopen in de aderwand om vervolgens hartziekten of beroertes te kunnen veroorzaken. Zonder ontstekingen zou cholesterol vrijelijk door het lichaam bewegen zoals de natuur het bedoeld heeft. Door ontstekingen houdt het lichaam cholesterol gevangen.

Een ontsteking is het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam om een indringer zoals een bacterie, gifstof of virus uit de weg te ruimen. Wanneer we het lichaam echter continu blootstellen aan gifstoffen of voedsel dat het lichaam niet goed kan verteren krijgen we last van chronische ontsteking.

De schade en ontstekingen aan onze bloedvaten worden veroorzaakt door het vetarme dieet dat al jaren wordt aanbevolen door de reguliere geneeskunde. Door het overmatig gebruik van bewerkte koolhydraten zoals suiker en meel en de overconsumptie van plantaardige oliën uit sojabonen, maïs en zonnebloem ontstaat chronische ontsteking.

Dr. Lundell heeft dit gezien in duizenden en duizenden bloedvaten. Wat kunnen we ertegen doen? Eet meer eiwitten voor sterkere spieren. Kies koolhydraten die zeer complex zijn, zoals in kleurrijk fruit en in groenten. Gebruik geen soja- of maïsolie en het bewerkte voedsel dat ervan wordt gemaakt. Kies daarentegen voor olijfolie of biologische roomboter.

Door voedsel dat ontstekingen in je lichaam veroorzaakt te vermijden en essentiële voedingsstoffen uit vers onbewerkt voedsel tot je te nemen herstel je de schade aan je bloedvaten en de rest van je lichaam.

[bron:  scoop.it]

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nieuwe website

Via deze nieuwe website wil ik u op de hoogte houden van alle nieuwtjes op het gebied van pijn. Natuurlijk vind ik het leuk als u op mijn berichten reageert.

 

Mocht u vragen hebben, dan verwijs ik u naar het contactformulier. U krijgt zo snel mogelijk reactie.

 

Bert Meinen

Geplaatst in Feelright | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe website

Referenties

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen