FORGOT YOUR DETAILS?

In mijn praktijk in Hardenberg werk ik vanuit de visie dat lichaam en geest verbonden zijn (psychosomatiek). Sinds 2010 werk ik vanuit de theorie van de Positieve Gezondheid, waarbij de nadruk ligt op de kracht in plaats van op de klacht, en waarmee we ons meer richten op gezond blijven (preventie) in plaats van herstel. Goed en bewust onderhoud van je lichaam verbetert je weerstand tegen blessures en ziekten. Goed kunnen blijven bewegen maakt je bovendien minder snel afhankelijk.

Ik behandel zenuw-, spier- en gewrichtsstelsels met behandelmethoden die wetenschappelijk bewezen zijn en in praktijk ook echt werken!

Ik sta erom bekend snel en effectief te behandelen en door te verwijzen als blijkt dat u met een andere behandelmethode sneller en beter af bent. Bijna al mijn behandelingen worden vergoed in het aanvullende pakket van uw zorgverzekeraar. Kijk uw polis hierop na.
Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen NVST en NGS en daarnaast bij de koepel- en kwaliteitsorganisaties RBCZ en SCAS.

“Gebruik je verleden niet als hangmat, maar als springplank.”

Positieve gezondheid

Het concept Positieve Gezondheid is ontwikkeld door voormalig huisarts Machteld Huber. In een periode waarin zij zelf ziekte doormaakte, merkte zij op dat er in de zorg zóveel aandacht is voor klachten en aandoeningen, dat de mens zelf niet meer gezien wordt. Maar mensen zíjn niet de aandoening!

In de Positieve Gezondheid ligt de focus daarom op de mensen zelf, op hun identiteit en hun veerkracht. Met die bredere benadering wordt bijgedragen aan het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.

In mijn praktijk in Hardenberg werk ik met overtuiging vanuit dit concept van Positieve Gezondheid, om mensen regie te geven over hun leven!

Meer over lezen over Positieve Gezondheid.

Op school blonk ik uit in sport, maar thuis werd van me verwacht dat ik een ‘echt vak’ zou leren en ik koos voor werktuigbouwkunde. Ik belandde in de productielogistiek en heb voor verschillende bedrijven productielijnen geoptimaliseerd. In mijn vrije tijd heb ik uit interesse een cursus masseren gevolgd en na een reorganisatie besloot ik te starten als masseur. Van het één kwam het ander; ik verdiepte me in de sportmassage en Triggerpoint Therapie, en vond na verloop van tijd mijn bestemming in de Positieve Gezondheidszorg. Hierbij ligt de focus niet op ziekte, maar op de mens, zijn veerkracht en wat zijn leven betekenisvol maakt. Grappig genoeg heb ik nog steeds baat bij mijn achtergrond als werktuigbouwkundige, specifiek de kennis van mechanica, waarin kracht en beweging centraal staan. Ik blijf me ontwikkelen en breid mijn kennis en kunde (en dus behandelwijzen) voortdurend uit. Ook mijn persoonlijke ervaring met stress en blessures zet ik in om mijn cliënten te helpen pijnvrij, fit en energiek door het leven te gaan!

Bert Meinen

TOP