FORGOT YOUR DETAILS?

Massage

Welzijn massage

Massage moet je zien als een toevoeging voor je welzijn, daarom praat ik ook liever over  welzijn massage.  Welzijn massage is dan ook meer dan alleen een massage, je probeert hiermee jou, als gemasseerde, op je gemak te laten voelen. kunnen bestaan uit ontspanningsmassage, sportmassage en mindfulness massage.

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Intuїtief wrijven we over een pijnlijke plek of een gespannen spier in ons lichaam. Een goed uitgevoerde massage is een weldaad voor lichaam en geest. Naast het feit dat massage als prettig wordt ervaren, heeft het ook therapeutische waarde. De stofwisseling in ons lichaam wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en bouwstoffen beter worden aangevoerd. Massage houdt ons lichaam in een goede conditie en kan de kans op blessures verminderen.

Door je regelmatig goed te laten masseren, kun je veel leed voorkomen. Je wordt direct op je zwakkere punten gewezen zoals; houding, overbelasting, stress, etc.

Pijn is een sein

Ieder jaar worden er miljoenen euro’s uitgegeven aan pijnstillers, zonder eerst te achterhalen waar de pijn daadwerkelijk vandaan komt. Wanneer iemand pijnstillers gebruikt, verdoofd men iets wat niet verdoofd moet worden. Door dit verdovende effect gaat men gewoon door met leven, hierdoor kan er meer schade aangericht worden dan dat je zelf in de gaten heeft.

Dit is het begin van een vicieuze cirkel, de pijn keert terug, er worden steeds meer pijnstillers genomen. Dan komt de tijd dat de pijn niet meer genegeerd kan worden, hoeveel pijnstillers we ook nemen, de pijn blijft! (pijn is een sein). Dan pas worden we gedwongen om onze beperkingen weer onder ogen te zien. Waarom heb ik niet eerder naar mijn lichaam geluisterd?

Massage technieken

Zoals je kunt zien heb ik veel ervaring met verschillende massage technieken.

Meest voorkomende klachten zijn toch rugpijn, nekpijn, schouderpijn meestal veroorzaakt door houding en stress. Maar ook sportblessures zoals zweepslag, shin splint, tennisarm en  spierpijn na sporten

Van pijn naar gezondheid

Wat is pijn…, wat doet men er nu aan…, wat behoort men er aan te doen…

Advies: “wacht niet te lang, grijp niet te snel naar pijnstillers, maar luister naar je lichaam. Het waarschuwt niet voor niets”.               

Soorten massage

Als voorheen docent wellnessmassage bij IWR-opleidingsinstituut en werkzaam te zijn geweest bij ‘de Veluwse Bron’ , beide in Emst.
heb ik diverse soorten ontspanningsmassage geleerd.

Hierbij moet u denken naast klassieke massage ook aan o.a Hotstone, Balineese, LomiLomi, Indiase Hoofdmassage.
Bij alle behandelingen wordt gebruik gemaakt van verwarmde etherische Olieën. Wat een extra weldaad geeft.

Vooraf bespreken we welke behandeling u behoefte aan hebt, of een combinatie er van, wat het beste bij u past.
Ook bepalen we hoelang de behandeling duurt, hierbij moet u denken aan 30, 45 tot 60 minuten.

TOP