FORGOT YOUR DETAILS?

Een zeer gespecialiseerde techniek is Dry Needling. Deze methode kenmerkt zich door het inbrengen van een speciale gesteriliseerde fijne naald in de triggerpoint, met als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties. 

Dry Needling moet niet worden verward met Wet Needling of injecties, waarbij medicatie toegediend wordt door een holle naald. Dit is het terrein van een arts! Dry Needling is bijna altijd pijnloos. Het positieve effect van Dry Needling op pijnlijke triggerpoints is wetenschappelijk bewezen.

Uit onderzoek is bekend dat het inbrengen van het naaldje mechanische en biomechanische reacties geeft in de spier, die helpen bij het verminderen van de pijn. Daarnaast is ook het zenuwstelsel betrokken bij de pijnvermindering. Door het inbrengen van het naaldje treedt er namelijk een reflex op, waardoor de spier zich kortdurend aanspant [local twitch response]. Dit is de eerste stap van het doorbreken van de pijncirkel die is ontstaan in de triggerpoint. Dry Needling werkt direct in op de spieren en is dus een spierbehandeling en géén accupunctuur.

TOP